Spring over hovedmenu

NYHED / 06-10-2014

Skærpede krav til EU-borgere på danske ydelser

Ledige EU-borgere med dårlige danskkundskaber skal fremover deltage i danskundervisning og hyppige samtaler i jobcentret, hvis de vil have offentlige forsørgelsesydelser i Danmark.

Ledige borgere fra EU med dårlige danskkundskaber og kort tilknytning til det danske arbejdsmarked bliver fra 1. oktober 2014 mødt med skrappere krav i jobcentret, hvis de ønsker at modtage offentlige forsørgelsesydelser i Danmark. Det fremgår blandt andet af en ny bekendtgørelse om forsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet.

Med bekendtgørelsen skal alle, der modtager kontanthjælp, uddannelseshjælp eller dagpenge og som har kort tilknytning til det danske arbejdsmarked og dårlige danskkundskaber, deltage i arbejdsmarkedsrettet danskundervisning og have en øget indsats i form af hyppige samtaler i jobcentret.

Bekendtgørelsen udmønter to af initiativerne i regeringens udspil fra marts 2014, der skal sikre, at ledige EU-borgere, der søger sociale ydelser i Danmark, lever op til de jobsøgnings-, uddannelses- og bopælskrav, der følger med.

De nye krav om danskundervisning og hyppige samtaler indføres som et to-årigt forsøg, der løber frem til og med 1. oktober 2016.