Spring over hovedmenu

NYHED / 20-11-2014

Dansk-færøsk aftale om dagpenge underskrevet

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen og landsstyremand Johan Dahl har underskrevet en aftale mellem Danmark og Færøerne om dagpenge. Aftalen tilgodeser unge færinger, der har taget en uddannelse i Danmark og gerne vil hjem og arbejde.

I forbindelse med Nordisk Ministerråds møde i København i dag har beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen og landsstyremand Johan Dahl underskrevet en ny aftale om koordination af arbejdsløshedsforsikring, der giver mulighed for, at forsikrede ledige kan gå direkte ind og ud af de to landes arbejdsløshedsforsikringssystemer. Aftalen fornyer den eksisterende aftale fra 1993.

Med den nye aftale bliver det lettere for unge færinger, der rejser til Danmark for at tage en uddannelse, at vende tilbage til Færøerne.  De færøske regler giver ikke dimittender ret til dagpenge, og derfor er det ikke muligt for dimittender at gå fra den ene til den anden ordning. Det retter den nye aftale op på. 

Fremover bliver det muligt for unge færøske dimittender at søge job på Færøerne i op til tre måneder med danske dimittenddagpenge. 

Dermed ligestilles færinger i Danmark med de regler, der gælder i forhold til øvrige nordiske unge.