Spring over hovedmenu

NYHED / 11-11-2014

Den nye fleksjobordning får udsatte i job

Mere end halvdelen af de nye fleksjob, er på ti timer eller mindre om ugen, viser nye tal. Dermed får borgere med den mindste arbejdsevne nu tilknytning til arbejdsmarkedet.

De nye fleksjob på ti timer eller mindre om ugen, flytter personer med en lille arbejdsevne fra ledighedsydelse og ind på arbejdsmarkedet. Det viser nye tal fra Jobindsats.dk ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Muligheden for at oprette fleksjob på få timer om ugen blev indført med reformen af førtidspension og fleksjob, der trådte i kraft 1. januar 2013. Nu viser tallene fra august 2014, at 9.000 af de 16.000 personer i den nye fleksjobordning er i fleksjob på ti timer eller mindre om ugen.

Samtidig viser tallene, at langt de fleste, der er blevet ansat i et fleksjob med få timer, kom fra ledighedsydelse, som er en ydelse, der gives til personer, der visiteret til fleksjob, men som er ledige.