Spring over hovedmenu

NYHED / 15-12-2014

Flere på kontanthjælp får virksomhedstilbud

Flere jobparate kontanthjælpsmodtagere får en virksomhedsrettet indsats, efter at kontanthjælps­reformen er trådt i kraft.

Siden kontanthjælpsreformen trådte i kraft 1. januar 2014, er andelen af jobparate kontanthjælpsmodtagere, der deltager i et virksomhedsrettet tilbud, steget. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Mens knap 30 procent af de jobparate kontanthjælpsmodtagere var i et virksomhedsrettet forløb i 1. kvartal 2013, gjaldt det 40 procent i 2. kvartal 2014. Samtidig er andelen af jobparate kontanthjælpsmodtagere, der får tilbud i kategorien Øvrig vejledning og opkvalificering, faldet.

En af intentionerne i kontanthjælpsreformen er netop at flytte borgere på kontanthjælp væk fra kurser og projekter og ud på virksomhederne i løntilskud, praktik eller nytteindsats.