Spring over hovedmenu

NYHED / 18-12-2014

Reform af international rekruttering vedtaget

Danske virksomheder får nu lettere ved at rekruttere højkvalificeret arbejdskraft uden for EU, da Folketinget netop har vedtaget reformen af international rekruttering.

Folketinget har netop vedtaget reformen af international rekruttering, der skal gøre det lettere for danske virksomheder at tiltrække højtkvalificerede medarbejdere fra lande uden for EU, så de bedre kan klare sig i den internationale konkurrence.

Aftalen om en reform af international rekruttering blev indgået i juni 2014 mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Liberal Alliance og De Konservative.

I alt indeholder reformen 26 initiativer, blandt andet en fast track-ordning, så virksomhederne hurtigt kan ansætte de internationale nøglemedarbejdere og forskere, de har brug for. Herudover målrettes greencardordningen, så der fremover bliver stillet højere krav til uddannelsesniveauet, ligesom pointsystemet bliver tilpasset efterspørgslen på det danske arbejdsmarked.

Reformen træder i kraft 1. januar 2015.