Spring over hovedmenu

NYHED / 04-12-2014

Sager om vikarloven kan behandles af Arbejdsretten

Folketinget har netop vedtaget et lovforslag, der betyder, at Arbejdsretten fremover kan behandle sager om overtrædelse af vikarlovens ligebehandlingsprincip.

Sager om vikarlovens ligebehandlingsprincip, der sikrer, at vikarer ligestilles med de fastansatte i forhold til centrale løn- og arbejdsvilkår, kan fremover behandles i Arbejdsretten, hvis vikaren er medlem af en faglig organisation. Det fremgår af et lovforslag, der netop er vedtaget i Folketinget.

Med lovforslaget får Arbejdsretten desuden enekompetence til at vurdere, om et vikarbureau kan se bort fra ligebehandlingsprincippet, fordi vikararbejdet er omfattet af en kollektiv overenskomst, som er indgået af de mest repræsentative arbejdsmarkedsparter og som gælder på hele det danske område.

Lovforslaget træder i kraft 1. januar 2015.