Spring over hovedmenu

NYHED / 22-01-2015

Nye kræftformer på listen over erhvervssygdomme

To opløsningsmidler kan være årsag til kræft i nyrerne og urinblæren. Derfor optages kræft efter arbejde med disse midler nu på fortegnelsen over erhvervssygdomme.

To former for kræft, der opstået efter arbejde med opløsningsmidlerne trikloretylen og tetrakloretylen, er blevet optaget på fortegnelsen over erhvervssygdomme.

De to nye kræftformer på fortegnelsen er kræft i nyrerne, der er opstået efter arbejde med trikloretylen, som bruges til at affedte metal, og kræft i urinblæren efter arbejde med tetrakloretylen, der ligeledes bruges til metalaffedtning og til tøjrens.

Det er en samling af publikationer om klorerede opløsningsmidler fra det internationale kræftagentur, IARC, der er årsag til ændringerne i fortegnelsen over erhvervssygdomme. Tidligere afviste sager vil i den forbindelse kunne genoptages.