Spring over hovedmenu

NYHED / 03-02-2015

SFI-rapport om indvandrere og efterkommere

SFI har i dag offentliggjort en rapport om indvandrere og efterkommere på det danske arbejdsmarked, hvor der blandt andet er set nærmere på deres stillingsniveau og løn.

I rapporten, som SFI har offentliggjort 3. februar 2015, undersøges det, hvor på arbejdsmarkedet indvandrere og efterkommere er beskæftiget, og hvilke karakteristika der hænger sammen med deres placering på arbejdsmarkedet. Placeringen beskrives ud fra tre dimensioner: stillingskategori, branche og gennemsnitlig timeløn

Rapporten viser helt overordnet, at beskæftigelsesfrekvensen blandt ikke-vestlige indvandrere er lavere end blandt personer med dansk eller vestlig baggrund, og at ikke-vestlige indvandrere også klarer sig dårligere i forhold til løn og stillingsniveau. 

Efterkommere klarer sig bedre og har oftere højere stillinger end indvandrere. Samtidig er forskellen mellem, hvilke slags stillinger efterkommere og danskere har, også blevet mindre. Det samme gælder for lønforskellen, som også er blevet indsnævret mellem etniske danskere og efterkommere.