Spring over hovedmenu

NYHED / 02-03-2015

Pulje: Gældsrådgivning til udsatte borgere på offentlig forsørgelse

En ny pulje på årligt fire millioner kroner skal give udsatte borgere økonomisk rådgivning. Målet er at forebygge, at borgere fastholdes på offentlig forsørgelse på grund af stor gæld.

Som led i satspuljeaftalen for 2015 er der frem til 2018 årligt afsat fire millioner kroner til at give udsatte borgere på offentlig forsørgelse gældsrådgivning.

Kommunerne oplever et behov for at hjælpe borgere på offentlig forsørgelse med økonomisk rådgivning. Nogle borgere har forgældet sig i en sådan grad, at de har brug for økonomisk vejledning for bedre at kunne håndtere hverdagen. Andre borgere er på vej ud i en dårlig økonomisk situation og har derfor brug for mere forebyggende økonomisk vejledning.

Derfor ydes der nu økonomisk støtte til professionel gældsrådgivning. Både kommuner, private aktører og foreninger har mulighed for at søge tilskud til projekter om gældsrådgivning til borgere på offentlig forsørgelse.

Ansøgninger skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering senest 13. april 2015.