Spring over hovedmenu

NYHED / 22-04-2015

Nye samarbejdsaftaler om social dumping

Danmark har indgået nye samarbejdsaftaler med Letland og Litauen om at bekæmpe social dumping.

Myndighederne i Danmark, Letland og Litauen skal fremover arbejde tættere sammen for at forhindre social dumping, når lettere og litauere kommer til Danmark for at arbejde. Det er resultatet af to nye samarbejdsaftaler, som beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen har indgået med sine kollegaer i Letland og Litauen den 21. april 2015.

Aftalen bidrager til at sikre, at lettiske og litauiske virksomheder skal være etableret i hjemlandet, hvis de skal have udstationerede medarbejdere i Danmark. Derudover styrkes landenes udveksling af informationer og samarbejde om håndhævelsesdirektivet.

I forrige uge indgik regeringen også en samarbejdsaftale med Polen, som er det land, der har flest udstationerede medarbejdere i Danmark, og ministeren er klar til også at udvide aftalerne til andre østlande.
Aftalerne bliver evalueret om et år for at se, om det er nødvendigt med nye samarbejdsområder.

Her kan du læse aftalerne med:

Letland (pdf)
Litauen (pdf)