Spring over hovedmenu

NYHED / 26-05-2015

Analyse ser på effekten af nytteindsats

Uddannelsesparate unge i kontanthjælpssystemet kommer hurtigere i uddannelse eller job, hvis de har deltaget i nytteindsats. Det viser en ny analyse fra Beskæftigelsesministeriet.

Beskæftigelsesministeriet har i en ny analyse undersøgt, om unge, der deltager i nytteindsats, kommer hurtigere i job eller i gang med en uddannelse, end de ellers ville have gjort, og som er hensigten med nytteindsatsen.

Med kontanthjælpsreformen blev det indført, at alle åbenlyst uddannelsesparate unge på uddannelseshjælp skal yde noget for den ydelse, de modtager, indtil de kan gå i gang med en uddannelse.  Det sker blandt andet gennem nytteindsatsen, hvor kommunerne kan pålægge den unge at tage imod et nyttejob i en periode på op til 13 uger.

Analysen viser, at nytteindsatsen har den ønskede effekt for uddannelsesparate unge i kontanthjælpssystemet. De unge, der har haft et nyttejob, kommer hurtigere videre.