Spring over hovedmenu

NYHED / 23-09-2015

Lovforslag om forhøjelse af pensionsalderen i høring

Lovforslaget, der forhøjer folkepensionsalderen fra 67 til 68 år, er nu sendt i høring.

Lovforslaget om forhøjelse af folkepensionsalderen fra 67 til 68 år er netop sendt i høring. Lovforslaget følger bestemmelserne for regulering af folkepensionsalderen, der er beskrevet i lov om social pension.

Principperne for regulering af folkepensionsalderen blev fastlagt som et led i aftalen om velfærdsreformen fra 2006 og videreført med tilbagetrækningsaftalen fra 2011. Ifølge aftalerne skal folkepensionsalderen følge den gennemsnitlige levetid, så pensionister i gennemsnit kan forvente 14½ år med folkepension (målt for en 60-årig). Folkepensionsalderen skal reguleres hvert femte år med virkning fra 2030 og kan maksimalt forhøjes med et år ad gangen.

Høringsfristen er 20. oktober 2015. Herefter skal lovforslaget behandles i Folketinget, og lovforslaget forventes fremsat 4. november 2015.