Spring over hovedmenu

NYHED / 24-09-2015

Topmøde: Partnerskab med virksomheder om bedre integration

På dagens topmøde er der etableret et partnerskab med virksomheder, der skal sikre, at flere nytilkomne flygtninge får mulighed for at komme ud på virksomhederne.

Danmark står i en ekstraordinær situation, hvor mange flygtninge kommer til landet blandt andet på grund af borgerkrigen i Syrien. For at man falder godt til og bliver integreret i Danmark, er det vigtigt, at man hurtigt kommer ud på arbejdsmarkedet for eksempel i praktik og får kompetencer, lærer dansk og hvad det vil sige, at være på det danske arbejdsmarked.

Der er i dag indgået et partnerskab med en række større danske virksomheder, herunder Ikea, NCC, ISS, Dansk Supermarked og BC Hospitality Group.

Partnerskabet skal understøtte at flere nytilkomne flygtninge integreres på arbejdsmarkedet.

Regeringen håber, at mødet på Marienborg i dag kan inspirere andre virksomheder - både store og små - til også at være med i partnerskabet. De kan kontakte Beskæftigelsesministeriets indgang for virksomheder - Jobservice Danmark - på telefonnummer 72 200 350 i tidsrummet kl. 8.00 til 16.00 eller på mail jobservicedanmark@star.dk.