Spring over hovedmenu

NYHED / 27-10-2015

Ændring af regler om kønsopdelt lønstatistik sendt i høring

Beskæftigelsesministeriet har i dag sendt et lovforslag om, at reglerne om kønsopdelt lønstatistik føres tilbage til de regler, der blev vedtaget i 2006, i høring.

Det skal være lettere at drive selvstændig virksomhed i Danmark. Det mener regeringen, der derfor har sendt et lovforslag i høring, hvormed reglerne om kønsopdelt lønstatistik føres tilbage til 2006-niveau.

Regeringen vil med lovforslaget sløjfe kravet om, at virksomheder med ned til 10 ansatte og minimum tre af hvert køn, skal udarbejde en kønsopdelt lønstatistik.  I stedet foreslår regeringen, at reglerne om kønsopdelt lønstatistik fremover kun skal gælde virksomheder med mindst 35 ansatte og minimum 10 af hvert køn med samme arbejdsfunktion, som det blev besluttet i 2006.

Regeringen ønsker samtidig at videreføre den hjælp til virksomhederne, som blev indført i 2014, og som betyder, at virksomhederne gratis og automatisk vil modtage en kønsopdelt lønstatistik fra Danmarks Statistik eller deres arbejdsgiverorganisation.