Spring over hovedmenu

NYHED / 07-10-2015

Beretning om ILO-konference sendt til Folketinget

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen har sendt Beskæftigelsesministeriets beretning fra Den Internationale Arbejdskonference i ILO til Folketinget.

Folketinget har fået oversendt Beskæftigelsesministeriets årlige beretning fra Den Internationale Arbejdskonference i ILO, FN's Internationale Arbejdsorganisation.

ILO’s årlige Arbejdsmarkedskonference blev afholdt i Genève i juni 2015, hvor der blandt andet blev vedtaget en ny henstilling til medlemslandene om overgangen fra uformel til formel økonomi. Derudover blev der afholdt to temadrøftelser om dels små og mellemstore virksomheders bidrag til anstændig og produktiv jobskabelse dels om beskyttelsen i arbejdsforholdet.

ILO’s årlige topmøde handlede i år om vækst- og klimaudfordringerne. Tre æresgæster var inviteret til at tale for forsamlingen. Æresgæsterne var 2014-nobelprisvinder og børnerettighedsforkæmper Kailash Satyarthi, Frankrigs præsident François Hollande og Panamas præsident Juan Carlos Varela Rodríguez.

Læs beretning om den 104. Internationale Arbejdsmarkedskonference (PDF)