Spring over hovedmenu

NYHED / 23-10-2015

Lønmodtagerbeskæftigelse for august 2015

Den private lønmodtagerbeskæftigelse er steget med 3.500 personer fra juli til august 2015, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Nye tal fra Danmarks Statistik for lønmodtagerbeskæftigelsen viser, at den private lønmodtagerbeskæftigelse er steget med 3.500 personer fra juli til august 2015. Den samlede private lønmodtagerbeskæftigelse er dermed steget med 71.500 personer siden lavpunktet i 2013.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen siger:

- Jeg glæder mig naturligvis over, at beskæftigelsen fortsætter med at stige. Det er samtidigt vigtigt, at vi har øje for, at der er risiko for flaskehalse på dele af arbejdsmarkedet, når beskæftigelsen stiger og ledigheden falder, som vi heldigvis har oplevet de seneste år. Vi skal derfor have yderligere fokus på at matche ledige med virksomhedernes behov og være endnu mere opmærksomme på, at ledige står til rådighed.

- Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi netop har indgået en bred aftale om et dagpengesystem, der fastholder den toårige dagpengeperiode og giver mulighed for forlængelse, hvis man tager et job også af kortere varighed. Det giver lønmodtagerne mere tryghed og virksomhederne mere fleksibilitet. Derudover har regeringen fremlagt et kontanthjælpsloft, så det også økonomisk bedre kan betale sig at arbejde fremfor at være på kontanthjælp. Det skal sikre, at flere ledige bliver en del af det opsving, som vi er i begyndelsen af.