Spring over hovedmenu

NYHED / 04-11-2015

Forslag om at afvikle barselsudligning for selvstændige sendt i høring

Regeringen har i dag sendt et lovforslag i høring om at afvikle barselsudligningsordningen for selvstændigt erhvervsdrivende.

Der har været problemer med opkrævningerne til den barselsudlignings­ordning for selvstændige, som blev etableret under den tidligere regering. Derfor har regeringen besluttet at afvikle ordningen med et nyt lovforslag, der er sendt i høring i dag den 4. november 2015.

Barselsudligningsordningen for selvstændige trådte i kraft 1. januar 2014. Efter ordningens opstart i august viste det sig, at der var problemer med opkrævningerne, da mange personer modtog en opkrævning, selvom de ikke var selvstændige. Beskæftigelsesministeriet stoppede derfor opkrævningerne, og regeringen har efterfølgende overvejet, om det var muligt at lave en mere målrettet ordning, eller om det var mere hensigtsmæssigt at lukke ordningen. Beregninger har vist, at en mere målrettet ordning bliver markant dyrere for den enkelte selvstændige, og derfor ønsker regeringen, at ordningen afvikles.

Høringsfristen for lovforslaget er den 18. november 2015.