Spring over hovedmenu

NYHED / 17-11-2015

Nordisk ministertræf i København

De nordiske ministre på beskæftigelsesområdet mødes i dag for at drøfte beskæftigelsessituationen i de nordiske lande med særlig fokus på bekæmpelse af arbejdsløshed blandt udsatte unge. Integration af flygtninge på arbejdsmarkedet vil også blive drøftet i lyset af den aktuelle flygtningesituation.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen er i dag vært for det årlige møde i Nordisk Ministerråd for Arbejdsliv, der i år holdes i København som led i det danske formandskab for Nordisk Ministerråd.

De nordiske ministre skal blandt andet drøfte fælles udfordringer og udveksle erfaringer med bekæmpelse af arbejdsløshed blandt udsatte unge. Nordens Faglige Samorganisation, der repræsenterer den nordiske fagbevægelse, og Dansk Arbejdsgiverforening er inviteret med til drøftelsen.

På programmet er også det nordiske grænsehindringssamarbejde, som er blevet intensiveret de seneste år, den kommende revision af EU-forordningen om koordinering af sociale sikringsydelser inden for EU, samt hvordan landene arbejder for at sikre ordnede forhold på arbejdsmarkedet og bekæmpe social dumping.

På mødet vil integration af flygtninge på arbejdsmarkedet i lyset af den aktuelle flygtningesituation også blive taget op.

Ved mødet deltager den danske beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (Venstre), den svenske arbejdsminister Ylva Johansson (Socialdemokratiet), den norske arbejds– og socialminister Robert Eriksson (Fremskridtspartiet), den finske justits- og arbejdsminister Jari Lindström (Sandfinnerne) samt den færøske minister for transport, infrastruktur og arbejdsmarked Henrik Old (Socialdemokratiet).

Derudover deltager direktør for Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad, og formand for Nordens Faglige Samorganisation, Bente Sorgenfrey.