Spring over hovedmenu

NYHED / 17-12-2015

Lovforslag: Barselsudligning for selvstændige afvikles

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen har i dag fremsat et lovforslag om at afvikle ordningen om barselsudligning for selvstændigt erhvervsdrivende.

Der har været problemer med opkrævningerne til den barselsudligningsordning for selvstændige, som blev etableret under den tidligere regering. Derfor har regeringen besluttet at afvikle ordningen med et lovforslag, L 88, der netop er blevet fremsat i Folketinget.

Barselsudligningsordningen for selvstændige trådte i kraft 1. januar 2014. Efter ordningens opstart i august 2015 viste det sig, at der var problemer med opkrævningerne, da mange personer modtog en opkrævning, selvom de ikke var selvstændige.

Beskæftigelsesministeriet stoppede derfor opkrævningerne, og regeringen har efterfølgende overvejet, om det var muligt at lave en mere målrettet ordning, eller om det var mere hensigtsmæssigt at lukke ordningen. Beregninger har vist, at en mere målrettet ordning ville blive markant dyrere for den enkelte selvstændige, og derfor ønsker regeringen at afvikle ordningen.

Lovforslaget 1. behandles 12. januar 2016 og ventes at træde i kraft 1. april 2016.