Spring over hovedmenu

NYHED / 17-12-2015

Lovforslag om kønsopdelt lønstatistik fremsat

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen har netop fremsat lovforslaget, der skal ændre reglerne om kønsopdelt lønstatistik, så de føres tilbage til de regler, der blev vedtaget i 2006.

Det skal være lettere at drive selvstændig virksomhed i Danmark. Det mener regeringen, og derfor har beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen fremsat et lovforslag i Folketinget, hvormed reglerne om kønsopdelt lønstatistik føres tilbage til 2006-niveau.

Med lovforslaget, L 89, vil reglerne om kønsopdelt lønstatistik fremover kun gælde virksomheder med mindst 35 ansatte og minimum ti af hvert køn med samme arbejdsfunktion. Dermed sløjfes den tidligere regerings krav om, at virksomheder ned til ti ansatte og minimum tre af hvert køn, skal udarbejde en kønsopdelt lønstatistik.

Samtidig fastholder regeringen reglen om, at virksomhederne – gratis og automatisk – vil modtage en kønsopdelt lønstatistik fra Danmarks Statistik eller deres arbejdsgiverorganisation, hvilket også understøtter virksomhedernes arbejde med  ligeløn.

Lovforslaget 1. behandles den 12. januar 2016 og ventes at træde i kraft den 15. februar 2016.