Spring over hovedmenu

NYHED / 10-12-2015

Lovforslag om LD og ATP vedtaget

En række regler i lov om LD og ATP harmoniseres med den øvrige pensionsbranche med et netop vedtaget lovforslag.

Folketinget har i dag, 10. december 2015, vedtaget et lovforslag, der blandt andet harmoniserer en række af reglerne i lov om Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) og Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) med den øvrige pensionsbranche.

Lovforslaget indebærer blandt andet, at LD og ATP, ligesom andre pensionsvirksomheder, får mulighed for at investere i bygning og drift af infrastruktur, og at deres investeringsforretning undtages fra aktindsigt, så LD og ATP kan garantere deres forretningspartnere samme fortrolighed som andre professionelle investorer.

Et andet element i lovforslaget udvider muligheden for, at ATP kan levere forsikringsformidling og andre ydelser til visse udenlandske virksomheder.