Spring over hovedmenu

NYHED / 18-12-2016

Status på virksomhedernes rekruttering i efteråret 2015

Langt de fleste virksomheder kan få de medarbejdere, de har brug for. Men der er også syv procent af de danske virksomheder, som i efteråret 2015 havde svært ved at rekruttere nye medarbejder. Det viser den halvårlige status på rekrutteringssituationen.

Syv procent af virksomhederne søgte i efteråret forgæves efter nye medarbejdere - især tømrere, murere, kokke og salgskonsulenter. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som hvert halve år undersøger virksomhedernes rekrutteringssituation.

Tallet dækker samlet over knap 18.000 stillinger i efteråret 2015 og er dermed noget større end i efteråret 2014, hvor der var 13.900 forgæves rekrutteringer. Tallet toppede under højkonjunkturen i 2007, hvor 66.000 stillinger ikke blev besat.

Undersøgelsen viser også, at 68 procent af landets virksomheder på interviewtidspunktet ikke har haft behov for at rekruttere nye medarbejdere. I efteråret 2014 var det tilfældet for 73 procent af virksomhederne.

Andelen af virksomheder, der har ansat nye medarbejdere er steget fra 22 pct. af virksomhederne i efteråret 2014 til 26 pct. i efteråret 2015.

Undersøgelsen giver et øjebliksbillede af rekrutteringssituationen på det danske arbejdsmarked og en indikation af omfanget og karakteren af manglen på arbejdskraft.