Spring over hovedmenu

NYHED / 15-01-2016

Ligebehandlingsnævnet afgjorde 27 sager i november

På beskæftigelsesområdet fik klagerne medhold i fire sager, som drejede sig om afskedigelse under barsel, forskelsbehandling på grund af alder og afslag på stilling på grund af køn.

I november 2015 traf Ligebehandlingsnævnet afgørelse i 27 sager. Klager fik medhold i fire sager på beskæftigelsesområdet.

En gravid kvinde fik medhold, efter hun blev afskediget under sin barselsorlov. Et konkursbo havde opkøbt det firma, kvinden arbejdede i, og nævnet vurderede, at kurator for konkursboet havde en arbejdsgiverlignende status og ikke kunne dokumentere, at medarbejderens barselsorlov ikke havde noget med afskedigelsen at gøre.

To sager drejede sig om forskelsbehandling på grund af alder i forbindelse med en omskoling efter senioritetsliste. Her skulle en række piloter omskoles, hvilket foregik efter en senioritetsliste, så de ældste piloter fik tilbudt omskoling før de yngre. Det var i strid med forskelsbehandlingslovens forbud mod forskelsbehandling på grund af alder i forhold til erhvervsmæssig videreuddannelse og omskoling.

I den fjerde sag var det i strid med ligebehandlingsloven, at en mand havde fået afslag på sin ansøgning til en piccolinestilling med henvisning til, at der i forvejen var en overvægt af mænd i afdelingen. Klager fik derfor medhold.