Spring over hovedmenu

NYHED / 04-02-2016

Barselsudligning for selvstændige afvikles

Ordningen om barselsudligning for selvstændigt erhvervsdrivende afvikles som følge af et lovforslag, der netop er vedtaget i Folketinget.

Folketinget har i dag, 4. februar 2016, vedtaget et lovforslag, der afvikler barselsudligningsordningen for selvstændige.

Baggrunden for lovforslaget er, at der har været problemer med opkrævningerne til ordningen, som blev etableret under den tidligere regering, da mange personer modtog en opkrævning, selvom de ikke var selvstændige. Opkrævningerne blev derfor stoppet, og regeringen har efterfølgende overvejet, om det var muligt at lave en mere målrettet ordning. Da beregningerne viste, at en mere målrettet ordning ville blive markant dyrere for den enkelte selvstændige, ønskede regeringen at afvikle ordningen.

Lovforslaget træder i kraft 1. april 2016.