Spring over hovedmenu

NYHED / 05-04-2016

Perspektiv på arbejdsmarkedet er udkommet

Beskæftigelsesministeriets nyhedsbrev, Perspektiv på arbejdsmarkedet, er udkommet. Læs om effekterne af kontanthjælpsreformen for unge uden uddannelse, og hvordan økonomiske incitamenter virker i beskæftigelsesindsatsen.

I det nye nummer af Perspektiv på arbejdsmarkedet kan du læse om to nye analyser:

Kontanthjælpsreform med lavere ydelser har positive effekter for unge
Uddannelseshjælp på SU-niveau til unge har haft den ønskede effekt. Den lavere ydelse får flere unge i job eller uddannelse og væk fra kontanthjælpssystemet, viser en ny effektanalyse fra Beskæftigelsesministeriet.

Læs mere

Økonomiske incitamenter virker i beskæftigelsesindsatsen
Kortere dagpengeperioder, jobpræmier og økonomiske sanktioner kan få ledige hurtigere i beskæftigelse. Det viser en gennemgang af dansk og udenlandsk forskning om økonomiske incitamenter, KORA (Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning) har udarbejdet for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Læs mere