Spring over hovedmenu

NYHED / 03-06-2016

Borgere på sygedagpenge kan fortsat afvise lægebehandling

Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, der giver borgere på sygedagpenge mulighed for fortsat at frasige sig lægebehandling.

Det nuværende forsøg med at give borgere på sygedagpenge mulighed for at afvise lægebehandling uden ydelsesmæssige omkostninger forlænges. Det sker som følge af et lovforslag, som Folketinget i dag, 3. juni 2016, har vedtaget.

Et nej til lægebehandling vil hverken få indflydelse på borgernes ret til sygedagpenge og ressourceforløbsydelse eller indflydelse på kommunernes vurdering af, om der skal tilkendes førtidspension eller fleksjob.

Forsøget blev indført med sygedagpengereformen som et toårigt forsøg i perioden fra 1. juli 2014 til 30. juni 2016. Intentionen med forsøgsordningen er at sikre, at borgere ikke skal føle sig tvunget til at tage imod en behandling, som de er utrygge ved, samtidig med at det i disse tilfælde vil blive afdækket, om der er andre behandlingsmuligheder.

Forlængelsen af ordningen træder i kraft fra 1. juli 2016 og løber indtil 30. juni 2019. Herefter tages der stilling til, om ordningen skal gøres permanent.