Spring over hovedmenu

NYHED / 14-06-2016

Ny kampagne sætter fokus på snubleulykker på arbejdspladser

Hver femte alvorlige arbejdsulykke skyldes, at folk snubler, falder eller glider på arbejdspladsen, viser en ny opgørelse fra Arbejdstilsynet. Derfor sættes der nu fokus på problemet med kampagnen ”Stop snubleulykker”.

1.600 danskere kommer hvert år alvorligt til skade på arbejdspladsen, fordi de snubler – og dermed er snublen på jobbet skyld i mere end hver femte alvorlige arbejdsulykke. Det viser en ny opgørelse fra Arbejdstilsynet. Derfor sætter Arbejdstilsynet med deres kampagne ”Stop snubleulykker” nu særligt fokus på problemet.

Rod på gulvet, spildt kaffe eller løb på trappen kan have alvorlige konsekvenser. Snubleulykker kan nemlig resultere i brækkede arme og ben, kraftige forstuvninger eller skader på hovedet og er ofte årsag til fravær fra arbejdspladsen.

Arbejdstilsynets kampagne om snubleulykker har til formål at give virksomhederne gode råd til at forebygge eventuelle ulykker i fremtiden gennem materiale, der både omhandler indretning, planlægning og generel adfærd.