Spring over hovedmenu

NYHED / 24-09-2016

Brugerundersøgelse blandt borgere i ressourceforløb

En landsdækkende brugerundersøgelse af tilfredsheden blandt borgere i ressourceforløb viser helt overordnet, at flere borgere er tilfredse end utilfredse med deres ressourceforløb.

Beskæftigelsesministeriet står bag en landsdækkende brugerundersøgelse af tilfredsheden blandt borgere i ressourceforløb.

Undersøgelsen viser en generel tilfredshed med ressourceforløb. 43 pct. af borgerne er tilfredse med deres ressourceforløb, mens 33 pct. er utilfredse. 24 pct. svarer hverken eller, ved ikke eller ønsker ikke at svare.

Brugerundersøgelsen er en del af initiativpakken til styrket kvalitet i ressourceforløb, som forligskredsen bag reformen af førtidspension og fleksjob vedtog i efteråret 2015.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen udtaler:

- Flest er tilfreds med deres forløb, og der er især stor tilfredshed med de virksomhedsrettede tilbud. Det er jeg selvsagt glad for. Hele målet med reformen, som et bredt flertal står bag, er at give især unge en ekstra chance for at få et arbejdsliv. Og det er selvfølgelig vigtigt, at borgerne kan se mening og mål med indsatsen, hvis det skal lykkes. Der er også en række steder, hvor der er plads til forbedring, og det vil vi nu drøfte videre i forligskredsen.

Læs undersøgelsen (PDF)