Spring over hovedmenu

NYHED / 26-09-2016

Ny pulje: Jobrettede samtaler skal målrettes endnu mere

Der er netop udbudt en ny pulje som et led i anden bølge af Projekt Jobrettet Samtale. Puljen skal sikre, at flere kommuner styrker de jobrettede samtaler mellem jobkonsulenten og ledige borgere.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) udbyder en ny pulje som led i anden bølge af projekt Jobrettet Samtale.

I første bølge deltog 16 kommuner, og erfaringerne fra disse kommuner skal nu bredes ud, så flere kommuner gennemfører endnu mere jobrettede samtaler med ledige borgere.  

Projektet henvender sig til ledere og jobkonsulenter, som arbejder med jobparate kontanthjælpsmodtagere og forsikrede ledige. I forhold til forsikrede ledige er projektet særligt relevant for jobkonsulenter, som arbejder med ledige med særlige udfordringer – det gælder fx langtidsledige og ledige i risiko for langtidsledighed.

Tre hovedelementer i jobkonsulenternes daglige arbejde er i fokus:

  • Brug af digitale værktøjer (Selvbooking og Joblog) med henblik på, at ledige i højere grad tager ejerskab for egen indsats
  • Viden om arbejdsmarkedet, så jobkonsulenten kan give de ledige en vejledning, der er mere målrettet i forhold til deres jobsøgningsstrategi
  • Samtaleteknikker, hvor den ledige oplever at få kvalificeret vejleding, øget indflydelse og ejerskab.


Ansøgningsfristen er forlænget til 11. november 2016. 

Læs om den nye pulje til bølge 2 af jobrettede samtaler

Information om projekt Jobrettet Samtale, bølge 1