Spring over hovedmenu

NYHED / 22-11-2016

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg i september måned

Der var 3.400 flere beskæftigede lønmodtagere i september end måneden før, viser nye beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik.

I september 2016 havde 2.663.100 personer et lønmodtagerjob, og det er 3.400 flere end måneden før. I den private sektor steg antallet af beskæftigede lønmodtagere med 4.100 personer fra august til september 2016, og siden lavpunktet i marts 2013 er den private beskæftigelse samlet steget med 126.400 personer.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen siger:

- Det er glædeligt at den positive udvikling i beskæftigelsen fortsætter, men det betyder også, at vi begynder at opleve et øget pres på dele af arbejdsmarkedet. Regeringen har allerede gennemført en stribe reformer for at øge arbejdsudbuddet, men der skal gøres mere.  Derfor er det nødvendigt, at vi får gennemført 2025-planen, hvor vi lægger op til, at skabe bedre vilkår for virksomheder og iværksættere, mens vi samtidig styrker incitamentet til at arbejde.