Spring over hovedmenu

NYHED / 28-11-2016

Lovforslag om at oplyse om folkepension sendt i høring

Regeringen vil ophæve pligten til at sende meddelelse om ret til folkepension med et lovforslag, som er sendt i høring.

Reglen om, at myndighederne skal oplyse borgerne skriftligt om deres mulighed for at søge om folkepension, er utidssvarende, da der i dag er langt større mulighed for at opsøge information end tidligere. Det mener regeringen, der med et lovforslag ønsker at ophæve Udbetaling Danmarks pligt til at sende meddelelse om ret til folkepension. Der indføres en begrænset mulighed for at få folkepension med tilbagevirkende kraft for personer, der glemmer at ansøge om folkepension, når de når folkepensionsalderen.

Lovforslaget, som blev sendt i høring den 25. november 2016 betyder, at det fremover er borgernes eget ansvar at søge om folkepension, ligesom det gælder for andre offentlige sociale ydelser. Samtidig skal det være muligt at anmode om opsat pension med tilbagevirkende kraft, hvis den enkelte søger om folkepension senere end folkepensionsalderen. 

Forslaget indebærer også en regelforenkling og lettelse af administrationen for Udbetaling Danmark, som i dag har pligt til at sende meddelelse til alle danske statsborgere, uanset om de bor herhjemme eller i udlandet.

Høringsfristen for lovforslaget er den 12. december 2016.