Spring over hovedmenu

NYHED / 14-11-2016

Over 130.000 småjob på det danske arbejdsmarked

Der er mange småjob på det danske arbejdsmarked, og jobbene er fordelt over hele landet. Det viser en analyse, som Beskæftigelsesministeriet har lavet.

Beskæftigelsesministeriet har undersøgt, hvor mange småjob der findes på det danske arbejdsmarked. 

I 2015 var der 131.000 småjob mellem 20 og 40 timer om måneden (svarende til fem og ti timer om ugen) varetaget af personer i aldersgruppen 18-64 år, og 6.000 job på fuldtid med mellem en og tre måneders varighed.

Småjobbene er fordelt over hele landet – antallet af småjob hænger sammen med det samlede antal beskæftigede i regionerne – og andelen af småjob er især høj i brancherne: Handel og transport, Offentlig administration, undervisning og sundhed samt Erhvervsservice.