Spring over hovedmenu

NYHED / 23-01-2017

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til beskæftigelsestal for november 2016

Der var 6.600 flere private job i november 2016 end i måneden før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I november 2016 var der 2.670.750 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 6.600 flere job på en måned. Samlet er den private beskæftigelse steget med 129.500 siden, at antallet af job begyndte at stige i foråret 2013.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er meget positivt, at der alene i november er kommet 6.600 flere private job. Nu skal vi udnytte fremgangen i beskæftigelsen til at få endnu flere ind på arbejdsmarkedet.

- Regeringen er meget optaget af, hvordan vi får flere danskere fra offentlig forsørgelse og i job. Samtidig skal vi sikre, at arbejdsstyrken har de rette kompetencer til at møde det fremtidige danske arbejdsmarked.

- Regeringen har sammen med arbejdsmarkedets parter indgået en trepartsaftale om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft, der giver ledige bedre muligheder for at få de kompetencer, som virksomheder har brug for. Aftalen bliver i disse uger behandlet i Folketinget.

- I næste runde af trepartsforhandlingerne vil vi sætte fokus på mulighederne for voksen- og efteruddannelse, så kompetencerne kan blive udbygget og opdateret i takt med, at arbejdsmarkedet udvikler sig.