Spring over hovedmenu

NYHED / 09-01-2017

Til kommuner: Sådan kan I hjælpe udsatte borgere med at komme i småjob

En ny inspirationspjece sætter fokus på, hvordan kommuner kan arbejde mere målrettet med at skabe ordinære løntimer til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har udarbejdet en ny pjece med en række eksempler fra kommuner, der har arbejdet målrettet med at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet i småjob.

Erfaringerne på området er, at selv få timer kan øge motivationen og troen på arbejde, og at kommunerne i højere grad skal udnytte, at der er masser af job på det danske arbejdsmarked på kun få timer.

’Samarbejde’ er det helt store nøgleord, hvis jobcentret skal lykkes med at udvikle en jobrettet indsats, hvor målet er, at borgeren opnår ordinære løntimer. Her anbefales det, at der arbejdes med tre centrale spor: Samarbejdet med borgerne, samarbejdet med virksomhederne og samarbejdet internt i jobcentret.