Spring over hovedmenu

NYHED / 31-01-2017

To ministre i samråd om arbejdsvilkår i den private pleje- og omsorgssektor

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er sammen med ældreminister Thyra Frank blevet kaldt i åbent samråd den 1. februar om ytringsfrihed og arbejdsvilkårene for ansatte i den private pleje- og omsorgssektor.

Ansattes mulighed for at kritisere arbejdsvilkårene i den private pleje- og omsorgssektor er på dagsordenen, når beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sammen med ældreminister Thyra Frank skal i samråd i Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg.

De to ministre skal blandt andet redegøre for, hvordan borgerne kan have tillid til, at ansatte i den private pleje- og omsorgssektor kan påpege uacceptable arbejdsvilkår, uden at de risikerer at miste deres stilling. Det handler blandt andet om den ansættelsesretlige beskyttelse af privatansattes ytringer, som beskæftigelsesministeren vil redegøre for.

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Kirsten Normann Andersen (SF) og finder sted onsdag den 1. februar 2017.