Spring over hovedmenu

NYHED / 07-02-2017

Ligestillingsudvalget kalder ministeren i samråd

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er kaldt i samråd den 8. februar om diskrimination på arbejdsmarkedet og et forslag om en forsøgsordning med anonymiserede jobansøgninger.

Folketingets Ligestillingsudvalg har kaldt beskæftigelsesministeren i samråd, hvor ministeren skal svare på tre spørgsmål, som overordnet handler om diskrimination på arbejdsmarkedet.

Ministeren skal blandt andet forholde sig til en undersøgelse, der viser, at personer med et ikke-vestligt klingende navn ikke bliver indkaldt til lige så mange jobsamtaler, som personer med et vestligt klingende navn. Herudover skal ministeren redegøre for sit kendskab til, om kvinder bliver udsat for indirekte diskrimination på det danske arbejdsmarked. Endelig skal ministeren forholde sig til, hvad han synes om en forsøgsordning med anonymiserede ansøgninger, som skal finde sted på udvalgte statslige og private arbejdspladser på frivilligt basis.

Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Carolina Magdalene Maier (ALT).