Spring over hovedmenu

NYHED / 31-03-2017

To forespørgselsdebatter: 2020-arbejdsmiljøstrategien og EU-søjle om sociale rettigheder

Når beskæftigesesminister Troels Lund Poulsen fredag tager i Folketinget, er det for at deltage i to forespørgselsdebatter. På dagsordenen er både målene i 2020-arbejdsmiljøstrategien og EU’s sociale dimension.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen skal fredag deltage i to forespørgselsdebatter i Folketinget. 

Den første forespørgselsdebat, F24, handler om 2020-arbejdsmiljøstrategien, hvor Christian Juhl (EL) og Karsten Hønge (SF) har bedt ministeren om at give en status på realiseringen af målene i strategien, som blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget i 2011. De tre mål for arbejdsmiljøindsatsen er: Der skal være 25 procent færre alvorlige arbejdsulykker, 20 procent færre psykisk overbelastede og 20 procent færre med muskel-skelet overbelastninger i 2020.

Den anden forespørgselsdebat, F 29, handler om sociale rettigheder i EU og er rejst af Dansk Folkeparti. Forespørgslen handler om, hvorvidt regeringen har ambitioner om at undgå, at EU udvikler en søjle for sociale rettigheder.