Spring over hovedmenu

NYHED / 24-04-2017

Ny guide til jobcentre sætter fokus på den gode ungeindsats

Hvad virker i indsatsen for unge? Det er omdrejningspunktet i en ny guide til landets jobcentre. Guiden bygger på de sidste tre års erfaringer med ungeindsatsen.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har lavet en ny guide til jobcentrene om den gode indsats for unge i kontanthjælpssystemet. Det gælder både indsatsen for uddannelsesparate og aktivitetsparate unge.

Som en del af kontanthjælpsreformen fra 2014 blev ungeindsatsen og rammerne for jobcentrenes ungeindsats ændret. Her tre år efter har man i en guide samlet de gode erfaringer og den viden, der er opbygget gennem indsatser og forsøg på området.

Hovedprincippet med "den gode ungeindsats" er at videreformidle viden og erfaringer, så jobcentrene kan tilrettelægge deres ungeindsats ud fra indsigt i, hvad der virker for hvem. Guiden indeholder blandt andet ideer til, hvordan jobcentrene kan følge med i ungeindsatsen via data og målinger.