Spring over hovedmenu

NYHED / 01-06-2017

Pulje: Første samtale med sygemeldte holdes på arbejdspladsen

Favrskov Kommune har gode erfaringer med at holde den første samtale med sygemeldte på arbejdspladsen – og ikke i jobcentret. En pulje på 9 mio. kr. skal sprede de gode erfaringer til flere kommuner.

Landets kommuner kan søge om midler til at afprøve Favrskov-modellen, hvor den første samtale med den sygemeldte holdes på den sygemeldtes arbejdsplads. Det skal bidrage til at gøre vejen tilbage til arbejdspladsen kortere og i sidste ende sikre en større tilknytning til arbejdsmarkedet. Samtidig kan en tidlig dialog med arbejdsgiveren sikre, at den sygemeldte medarbejders viden og kompetencer ikke går tabt for arbejdspladsen.

Puljen på 9 mio. kr., som netop er udmeldt af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, kan søges af alle kommuner, og i udvælgelsen vil der blandt andet blive lagt vægt på en bred geografisk repræsentation.

Ansøgningsfristen er tirsdag den 1. august 2017.

Projektet bliver efterfølgende evalueret med henblik på at udbrede en fremtidig indsatsmodel.