Spring over hovedmenu

NYHED / 14-09-2017

Lovforslag om udbetaling af efterløn sendt i høring

Et nyt lovforslag skal gøre det muligt for personer at få udbetalt sit efterlønsbidrag kontant og skattefrit i første halvdel af 2018.

Beskæftigelsesministeriet har den 13. september 2017 sendt et lovforslag i høring, der skal give lønmodtagere mulighed for at fravælge efterlønsordninger og i stedet få bidragene udbetalt kontant og skattefrit. Formålet er, at gøre det mere attraktivt at gå senere på pension og i stedet blive et par år ekstra på arbejdsmarkedet.

Med lovforslaget bliver det muligt fra den 1. januar 2018 til den 30. juni 2018 at få de indbetalte efterlønsbidrag tilbagebetalt kontant og skattefrit, hvis man definitivt melder sig ud af efterlønsordningen. Muligheden for udbetaling omfatter også fleksydelsesbidrag.

A-kasserne og Udbetaling Danmark skal informere om muligheden for at få bidragene udbetalt kontant og skattefrit og om konsekvenserne heraf.

Lovforslaget er en del af udmøntningen af Aftale om flere år på arbejdsmarkedet fra juni 2017, der blev indgået mellem regeringen (Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance) og Dansk Folkeparti.

Høringsfristen udløber onsdag den 11. oktober 2017