Spring over hovedmenu

NYHED / 25-10-2017

Troels Lund Poulsen skal onsdag i to samråd

Beskæftigelsesministeren skal forholde sig til dødsulykker på landevejene og krav til brugsanvisninger og montagevejledninger, når han onsdag deltager i to samråd.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen skal onsdag den 25. oktober 2017 deltage i to samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Det ene samråd handler om dødsulykker i trafikken. Der spørges både ind til en konkret sag, hvor ministeren skal forholde sig til myndighedernes ageren i forbindelse med en dødsulykke, men også mere generelt om politiets og Arbejdstilsynets undersøgelser af dødsulykker på landevejene og placering af ansvar efter arbejdsmiljøloven.

Det andet samråd drejer sig om krav til brugsanvisninger og montagevejledninger, som virksomheder skal udarbejde, med fokus på leverandører af byggematerialer. Der spørges blandt andet ind til, hvorfor der ikke stilles større krav til leverandører af byggematerialer, og om ministeren finder Arbejdstilsynets praksis på området tilfredsstillende.

Begge samråd er rejst på initiativ af Christian Juhl fra Enhedslisten.