Spring over hovedmenu

NYHED / 18-01-2018

Minister i to samråd

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen skal torsdag i to samråd i Folketinget. Genindplacering i dagpengesystemet og forenkling af den økonomiske styring er på dagsordenen.

Folketingets Beskæftigelsesudvalg har indkaldt beskæftigelsesministeren til to samråd torsdag, 18. januar 2018.

Det ene samråd handler om handler om reglerne for beregning af dagpengesats, der er udmøntet som følge af aftale om et tryggere dagpengesystem, og konsekvenserne af at tage småjobs, som kan resultere i en lavere dagpengesats ved genindplacering i dagpengesystemet.

Det andet samråd handler om, hvordan afskaffelsen af statens refusion på 50 procent af kommunernes udgifter til blandt andet vejledning og opkvalificering samt mentorstøtte kommer til at påvirke beskæftigelsesindsatsen. Afskaffelsen af refusionen er en væsentlig forenkling af den økonomiske styring af beskæftigelsesindsatsen, som indgår i aftalen om erhvervs- og vækstinitiativer.