Spring over hovedmenu

NYHED / 11-04-2018

Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2018

Fire danske virksomheder har i dag fået overrakt Arbejdsmiljøprisen 2018 for deres indsats med at forbedre arbejdsmiljøet.

Der kan skabes store resultater, når ledelse og medarbejdere samarbejder om at forbedre arbejdsmiljøet. Det er de fire arbejdspladser, der i dag har fået overrakt Arbejdsmiljøprisen 2018, et klart bevis på. 

Dansk Supermarked Nonfood Lager har formået at sænke antallet af arbejdsulykker med 90 pct. på fire år. Gardit A/S har lavet en sikkerhedsafbryder, der kan redde liv i byggebranchen. Præhospitalt Center i Region Sjælland har udviklet en app, der sparer kostbar tid for ambulancereddere og patienter. Og Børnecenter Solbo i Silkeborg Kommune har mindsket antallet af voldsepisoder med et nyt registreringssystem.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen deltog på konferencen på Axelborg, hvor vinderne af Arbejdsmiljøprisen blev afsløret.

”Et godt arbejdsmiljø er afgørende for, at vi i Danmark har et velfungerende og sundt arbejdsmarked, hvor vi som ansatte trives og ikke behøver at frygte for vores liv og helbred. Jeg vil derfor gerne ønske virksomhederne stort tillykke med prisen og deres flotte resultater”, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og fortsætter:    

”Jeg er imponeret over, hvor meget det rykker, når ledelsen og medarbejderne prioriterer arbejdsmiljøet, og når arbejdsmiljøindsatsen er skræddersyet til den enkelte arbejdsplads og dens udfordringer med fx ulykker eller stress. Det er noget, vi alle kan lære af, både ude på de danske virksomheder og på Christiansborg, og derfor jeg vil gerne takke vinderne i dag for at gå forrest og vise, hvordan det skal gøres. Det er stærkt gået.”

Arbejdsmiljøprisen uddeles af Arbejdsmiljørådet, og det er i år 12. gang, prisen uddeles.