Spring over hovedmenu
""
Det lokale jobcenter får nu ekstra mulighed for at sætte ind med jobsøgningskurser og opkvalificering. Colourbox.com

NYHED / 29-06-2018

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

75 ansatte har mistet jobbet hos fødevarevirksomheden Scanflavour i Viborg. Nu har beskæftigelsesministeren bevilget en million kroner til at hjælpe de berørte.

De afskedigede på Scanflavours i Viborg får knap en million kroner, der skal hjælpe dem videre i job. Jobcentret i Viborg har vurderet, at de opsagte medarbejdere får svært ved at finde et nyt arbejde i lokalområdet. Derfor er der søgt om penge fra den supplerende varslingspulje til at opkvalificere medarbejderne efter opsigelsesperioden.

Den ansøgning har beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen imødekommet. Pengene skal blandt andet gå til at opkvalificere de berørte til et nyt job.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Når så mange mennesker mister deres job i et mindre lokalsamfund, og når der er tale om timelønnede medarbejdere med specialiserede kompetencer, som får svært ved at finde job i lokalområdet, så er det vigtigt, at vi har varslingspuljerne. Det betyder jo, at det lokale jobcenter får ekstra mulighed for at sætte ind med jobsøgningskurser og opkvalificering. Det er altafgørende, at der reageres hurtigt, så de berørte medarbejdere kan komme videre i et nyt job.

Jobcentret i Viborg har oplyst, at pengene blandt andet vil blive brugt til frikøb af jobcentermedarbejdere og korte jobsøgningsforløb i opsigelsesperioden. Opkvalificeringen vil rette sig mod kurser, hvor der er gode eller rigtige gode beskæftigelsesmuligheder.

- Fødevareindustrien er i forvejen hårdt ramt af afskedigelser. Sidst var det Arla Foods i Aarhus, der opsagde 54 medarbejdere. Derfor er det vigtigt at bakke op om de hårdtarbejdende medarbejdere, der bliver opsagt, når produktionen går ned. Med pengene fra varslingspuljen kan vi forhåbentlig opkvalificere og omskole berørte medarbejdere, så de på sigt kan blive en gevinst for andre brancher i området, der mangler hænder.

Om varslingspuljerne

Formålet med varslingspuljerne (den ordinære og den supplerende varslingspulje) er at iværksætte og yde tilskud til, at jobcentrene i opsigelsesperioden iværksætter initiativer (jobsøgningskurser og opkvalificering), der sikrer en hurtig og aktiv indsats i forbindelse med større virksomhedslukninger eller større afskedigelser af stor betydning for et lokalområde.

Det er virksomheden og jobcenteret i den kommune, hvor virksomheden er beliggende, der i samarbejde udarbejder en ansøgning om varslingsmidler, som blandt andet beskriver, hvilke initiativer der søges om midler til. Ansøgningen om midler sendes til det relevante Arbejdsmarkedskontor i Roskilde, Odense eller Ålborg.

Midlerne anvendes til alle varslede og opsagte uanset, om de er bosiddende i kommunen. Jobcentrene samarbejder i en del tilfælde med de faglige organisationer i opsigelsesperioden.

Læs mere om varslingspuljerne