Spring over hovedmenu
Troels Lund Poulsen deltog også sidste år på Folkemødet. Her ses han til debat om robotter, som Beskæftigelsesministeriet selv havde arrangeret. Foto: Beskæftigelsesministeriet.

NYHED / 13. juni 2018

Folkemødet 2018: Troels Lund Poulsen dyster i kørestolsrugby og debatterer ny teknologi

Folkemødet løber i år af stablen den 14.-17. juni, og her kan du få et overblik over, hvad beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen deltager i.

Igen i år drager beskæftigelsesministeren mod solskinsøen i øst for at deltage i årets Folkemøde 2018 i Allinge på Bornholm.

I dagene torsdag den 14. juni til søndag den 17. juni vil der være adskillige arrangementer, debatter, quizzer og taler på alle tænkelige politiske områder.

På beskæftigelsesområdet vil der blandt andet blive debatteret teknologi og arbejdsmiljø, og der vil være fokus på robotter, disruption og mangel på arbejdskraft.

Arrangementerne er mange, og derfor har vi samlet et overblik over beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kalender til Folkemødet 2018:

Torsdag den 14. juni

  • Debat om socialøkonomiske virksomheder
  • Quiz med Karsten Hønge (SF) om sproget i førerhuset
  • Debat om digitalisering, automatisering og robotter
  • Debat om disruption sammen med medlemmer fra Disruptionrådet

Fredag den 15. juni

  • Debat om arbejdsmarked med plads til alle
  • Debat om ny teknologi og arbejdsmiljø
  • Kørestolsrugby med danske veteraner

Lørdag den 16. juni

  • Debat om mangel på arbejdskraft og behovet for udenlandsk arbejdskraft
  • EU-debat med Morten Løkkegaard
  • Foldboldkamp: EM92&CO-holdet mod politikere

Læs mere om de forskellige arrangementer:

Hvordan kommer socialt udsatte med i et arbejdsfællesskab?

Beskæftigelsesministeren fortæller om sine visioner for socialøkonomiske virksomheder, derefter er der debat med socialøkonomiske virksomheder. I debatten vil vi bl.a. drøfte hvordan socialt udsatte kan komme med i arbejdsfællesskaber og få kolleger, herunder hvordan vi fjerner barrierer som rimelighedskrav, bureaukratiske tåbeligheder, silotænkning mv., der i dag forhindrer at socialøkonomiske virksomheder kan få udsatte borgere i arbejde. Og hvordan vi får udbredt kendskabet til mulighederne blandt medarbejderne på beskæftigelsesområdet.

Tid og sted:
Torsdag den 14. juni kl. 13.30-14.30
Det socialøkonomiske telt, kæmpestranden

Trucker-slang: Kan ministeren forstå sproget i førerhuset?

Truckeruniverset er fyldt med skøre ord, uskrevne regler og udtryk, der er med til at forme branchens særlige kultur. Men hvornår siger man egentlig ’Breaker One Nine’? Og hvad betyder alle de andre vendinger fra det farverige truckerliv? Vær med, når beskæftigelsesmininister Troels Lund Poulsen og SF’s Karsten Hønge krydser klinger i en underholdende quiz om sproget i førerhuset.

Tid og sted:
Torsdag den 14. juni kl. 15.00-15.30
Job i Transport, Yder-/indermolen

Når robotterne trækker i arbejdstøjet

Et unikt panel bestående af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (Venstre), forbundsformand hos Dansk Metal Claus Jensen og CEO i Netcompany André Rogaczewski debatterer, hvordan robotter og automatisering kan bidrage til ny vækst og arbejdspladser i Danmark. Panelet taler om de mange muligheder, men også udfordringer, som den hastige digitalisering af danske arbejdspladser fører med sig. Udviklingen indebærer kæmpe muligheder. Gør Danmark det rigtigt, ligger der store vækstpotentialer gemt i kølvandet på øget digitalisering og innovation.

Tid og sted:
Torsdag den 14. juni kl. 16.00-16.45
Den Digitale Scene, Yder-/indermolen

Disruptionrådet LIVE i Klostergaarden

Digitalisering og disruption er på få år kommet på alles læber. Fra tech-fascination af at man kan sende en bil ud i rummet til tech-forskrækkelse om, hvorvidt vi bliver arbejdsløse på grund af teknologiens fremmarch. Digitaliseringens for-og bagsider fylder – senest med debat om, hvad vores personlige data kan bruges og misbruges til. Men hvordan sikrer vi, at teknologien bliver vores tjener og ikke omvendt? Hvordan bruger vi teknologien til at skabe bedre job, bedre service, ja et bedre liv? Mød en række medlemmer af regeringens Disruptionråd til en debat om job, etik og menneskets rolle i den digitale fremtid. Oplev rådsmedlemmerne forholde sig til tre konkrete dilemmaer fra tre spændende virksomheder.

Tid og sted:
Torsdag den 14. juni kl. 17:30-18.15
Klostergaarden, Kirkepladsen

Hvordan skaber vi et arbejdsmarked med plads til alle?

Der er jobfest i Danmark. Beskæftigelsen er rekordhøj. Men hvordan sikrer, vi at opsvinget kommer alle til gavn, så mennesker på kanten af arbejdsmarkedet også bliver en del af jobfesten? Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er gået i krig med de bureaukratiske benspænd, der kan begrænse mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i at få ordentligt plads. Formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen kæmper dagligt for, at mennesker handicap kan komme i beskæftigelse. Adm. Dir. I ISS Flemming Bendt står i spidsen for en virksomhed, der tager ansvar for at sikre plads til dem på kanten og er samtidig formand for Virksomhedsforum for Socialt Ansvar. Kom forbi Venstres have og hør de tre i samtale om, hvordan vi får plads til alle på arbejdsmarkedet.

Tid og sted:
Fredag den 15. juni kl. 10.30-11.00
Venstres Hus (Danchells Hus), Ved Brandstationen

Teknologi forandrer alt – også dit arbejdsmiljø!

Hvordan bidrager de nyeste digitale teknologier til udviklingen på arbejdsmarkedet og arbejdspladserne? Og hvad med arbejdsmiljøet? Hvordan tackler vi udfordringerne og griber mulighederne? Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, viceadm. direktør i DA Pernille Knudsen og næstformand i LO Morten Skov Christiansen tager debatten.

Tid og sted:
Fredag den 15. juni kl. 12.00-12.45
Arbejdsmiljø Loungen, Yder-/indermolen

Fra militær til civil - kørestolsrugby under åben himmel

Mange soldater vender hjem med fysiske og psykiske ar efter udsendelse til verdens brændpunkter. En gruppe af dem har overvundet deres mén og stiler efter igen at blive en stærk ressource i samfundet. Kørestolsrugbykampen sætter fokus på veteraner i almindelighed og i særdeleshed på denne gruppe. Udover de seje veteraner vil Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), Fhv. minister Morten Østergaard (B), politisk ordfører Pernille Skipper (EL) og Partiformand Pia Olsen Dyhr (SF) spille med i kørestolsrugbykampen.

Tid og sted:
Fredag den 15. juni kl. 15.00-16.00
Kørestolsrugbybane, Nordlandspladsen

Mangel på arbejdskraft – fup eller fakta?

Arbejdsgivere brokker sig over mangel på arbejdskraft, og fagbevægelsen siger, at der er masser af ledige, som virksomhederne bare kan ansætte. Hvem har ret? Kom og bliv klogere på, hvad der er op og ned i debatten om mangel på arbejdskraft. Moderator: Martin Krasnik, chefredaktør, Weekendavisen.

Tid og sted:
lørdag den 16. juni kl. 10:30-11.30
Dansk Erhverv, Yder-/indermolen

EU - hvad nu? Venstre gi’r sit bud

Med mindre end ét år til valget til Europa-Parlamentet i maj 2019 diskuterer fremtrædende Venstre-folk partiets visioner for fremtidens EU. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Morten Løkkegaard snakker om EU-politikken på beskæftigelsesområdet

Tid og sted:
Lørdag den 16. juni kl. 11.45-12.00
Venstres Hus, Danchells Hus ved Brandstationen

Asylliga Cup 2018: EM ´92-stjerner på Folkemødet

Skal du i landskampstemning til Danmarks VM-åbningskamp mod Peru? I Asylliga Cup Folkemødet 2018 møder et herrehold af EM92-stjerner og et kvindehold af EM13-stjerner et hold af asylansøgere og politikere i en fodboldturnering for herre- og damehold. Asylliga Cup Folkemødet 2018 udspringer af Asylligaen. Her deltager asylansøgere fra asylcentre i en landsdækkende fodboldturnering, som har til formål at skabe aktivitet og fremme integration for asylansøgerne. På fodboldbanen mødes vi uanset baggrund, og vi skaber nye venskaber. Det er også målet for Asylligaen. Samtidig tilbydes deltagerne en kort lederuddannelse, som indgang til et større engagement i Danmarks mange frivillige foreninger.

Tid og sted:
Lørdag den 16. juni kl. 13.30-15.30
Folkemødets Hovedscene