Spring over hovedmenu

NYHED / 31-07-2018

Ledighedstallet for juni 2018

Danmarks statistik har offentliggjort ledighedstal for juni 2018.

Ledigheden faldt igen i juni måned, og der var 1.400 færre ledige end måneden før. Ledigheden er nu på 107.300 personer, og ledighedsprocenten er dermed faldet med 0,1 procentpoint og udgør 3,9 procent af arbejdsstyrken. Både ledigheden og ledighedsprocenten er således på det laveste niveau siden februar 2009. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Også beskæftigelsen fortsætter den gode udvikling. Senest steg antallet af private job med 5.000 fra april til maj.

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret. I takt med, at der er opdaget indberetningsfejl er ledighedstallet blevet korrigeret bagudrettet.