Spring over hovedmenu
""
Ny pjece giver et hurtigt overblik over de nye dagpengeregler for selvstændige. Illustration: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

NYHED / 01-10-2018

Pjece forklarer nye dagpengeregler for selvstændige

En ny pjece forklarer på overskuelig måde, hvilken betydning de nye dagpengeregler får fra 1. oktober for selvstændige, honorarlønnede, freelancere og personer med kombinerede indkomster.

De nye regler følger af aftalen om et dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked, som blev indgået af et bredt flertal sidste år. Det følger af aftalen, at selvstændige honorarmodtagere, freelancere og personer med kombinerede indkomster i videst muligt omfang skal omfattes af dagpengesystemet efter samme principper, som gælder for lønmodtagere. Det bliver altså muligt at medregne forskellige typer af beskæftigelse i dagpengesystemet. På den måde giver de nye regler sikkerhed for den enkelte, uanset hvilket arbejdsliv man har.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- De nye regler ruster dagpengesystemet til fremtiden, hvor flere vil være ansat på andre måder end lønmodtagere. Jeg er glad for, at vi med et bredt flertal i Folketinget har sikret, at dagpengereglerne følger med udviklingen på arbejdsmarkedet.

De nye regler gør det også nemmere at dokumentere, at man er ophørt med selvstændig virksomhed, og det bliver muligt at starte en selvstændig virksomhed op og samtidig modtage dagpenge med det formål på sigt at kunne leve af det.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har tidligere udarbejdet to borgerrettede print selv-pjecer for at sætte fokus på de nye mekanismer og på de generelle regler, der fulgte af dagpengereformen.