Spring over hovedmenu
""
Samrådsspørgsmålene bygger blandt andet på en ny afhandling fra Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS). Foto: Colourbox.com

NYHED / 09-10-2018

Samråd i Folketinget om østeuropæisk arbejdskraft i Danmark

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er kaldt i samråd om arbejdskraft fra Øst- og Centraleuropa på det danske arbejdsmarked.

Dagens samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg handler om forskellen på løn- og arbejdsvilkår mellem danske og central- og østeuropæiske arbejdere på det danske arbejdsmarked. 

Samrådsspørgsmålene udspringer af en ny afhandling fra Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS), der har set på integrationen af central- og østeuropæere på det danske arbejdsmarked.

Spørgsmålene handler om:

  • Om ministeren kan bekræfte, at en ny afhandling fra Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS) viser, at lønnen for østarbejdere i Danmark i gennemsnit er 27 procent lavere end deres danske kollegaers, givet at de forskellige nationaliteter arbejder i samme brancher og stort set har samme stillinger.
  • Om ministeren er enig med arbejdsmarkedsforsker ved FAOS Jonas Felbo-Kolding i, at der er en stor gruppe østarbejdere, der er fanget i job med dårlige løn- og arbejdsvilkår. 
  • Om hvad ministeren vil gøre for at få fjernet det underarbejdsmarked, der er i Danmark af underbetalte østeuropæere.

Samrådsspørgsmålene er stillet af Leif Lahn Jensen (S).