Spring over hovedmenu
""
Samrådet, der finder sted tirsdag den 2. oktober, har fokus på social ulighed i sundhed i Danmark. Foto: Colourbox.com

NYHED / 02-10-2018

Samråd om social ulighed i sundhed

Beskæftigelsesministeren er sammen med seks andre ministre kaldt i samråd om social ulighed i sundhed. Samrådet finder sted tirsdag den 2. oktober.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, sundhedsminister Ellen Trane Nørby, undervisningsminister Merete Riisager, børne- og socialminister Mai Mercado, transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og erhvervsminister Rasmus Jarlov  er blevet kaldt i samråd.

På samrådet vil ministrene blive bedt om at redegøre for, hvilke initiativer regeringen vil igangsætte for at knække den sociale ulighed i sundhed i Danmark.

Ministrene er indkaldt til samråd, fordi tidligere sundhedsminister, Sophie Løhde, har udtalt at ”uligheden ofte begynder langt fra sygehusene”, og at der kræves en bred indsats på flere områder for at knække den, såsom: uddannelses- og beskæftigelsessektoren, social- og boligpolitik, miljøområdet, civilsamfund, interesseorganisationer og erhvervslivet.

Det er Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, der har kaldt ministrene i samråd, og det finder sted i dag, tirsdag den 2. oktober.