Spring over hovedmenu
""
Det er oftest Folketingets Beskæftigelsesudvalg, der kalder beskæftigelsesministeren i samråd. I dagens første samråd er det både Beskæftigelsesudvalget og Udlændinge- og Integrationsudvalget, da samrådet handler om integrationsydelse. Foto: Colourbox.com

NYHED / 14-11-2018

Beskæftigelsesministeren skal onsdag i to samråd

Familier på integrationsydelse og opholdskrav for ret til arbejdsløshedsdagpenge er på programmet i Folketinget, når beskæftigelsesministeren skal i to samråd.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er kaldt i to samråd onsdag den 14. november.

I det første samråd deltager ministeren sammen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. Samrådet handler om fattigdomskonsekvenser for familier på integrationsydelse.

Ministrene skal blandt andet forholde sig til rapporten ”Familier på integrationsydelse” fra Institut for Menneskerettigheder, hvor det beskrives, at integrationsydelsen har konsekvenser for udsatte familier.

Det andet samråd handler om opholdskrav for ret til dagpenge (lovforslag L 13) og udfordringer for a-kasserne med at implementere og administrere opholdskravet.

Troels Lund Poulsen er blandt andet blevet bedt om at forholde sig til, hvordan lovforslaget skal administreres i forhold til andre EU/EØS-lande, om øget administrationsomkostninger for a-kasserne og om risikoen for at få udbetalt sine dagpenge for sent for danske ledige på grund af registreringskravene.